2010-10-31
 13:45:02

söndag :)

Är hemma i småland och det har varit en härlig avslappnande helg hittills :)

Då man umgåtts med mamma, pappa och pojkvän :)

Igår åt vi trerätters middag mamma, pappa, jag och Tyrone, och jag gjorde smarrig hallon och blåbärssmulpaj :), som jag och Tyrone åt upp resterna utav idag till en kopp kaffe :)

Älskling är hemma just nu och duschar och ska tanka över hey baberiba säsong 2 som vi ska titta på sen :), och eventuellt ska vi idag hämta pasta ifrån amazing taste och mysa framför tv:n :)

Sen blir det läggdags tidigt ikväll eftersom man ska upp till praktiken tidigt imorgon! Pappa kör mig i alla fall imorgon första dagen dit, det känns ju rätt skönt :)

Får vi se hur det går :), jag hoppas att jag kommer kunna göra ett gott intryck och att jag kommer kunna känna mig bekväm, och att jag inte kommer att vara allt för trött som gör att jag inte orkar göra ett gott intryck vilket är viktigt inför den här vfu tiden men även för min framtid :)

Dom får ju ett ansikte av mig nu och en bild av hur jag är, det kan vara bra att den bilden blir så bra som möjligt om jag sedan ska jobba inom småland, för då sprids ryktet och man kanske lättare kommer att få jobb då :)

Men nu tänker jag inte skriva så mycket mer :), för jag måste in i duschen nu så att älskling kan komma tillbaks snart så att vi kan få så mycket tid som möjligt idag innan vi måste gå och lägga oss tidigt! Jag hoppas att alla har en bra söndag! :)

Och att alla socialarbetare får en första bra dag på praktiken! :)

Kram! / Fia


2010-10-27
 19:30:58

onsdag :)

Nu är klockan 19.22 och jag sitter med en kopp cappuccino och försöker läsa lite i boken ”vår trygghet” efter att ha avslutat min middag som bestod av kycklingpanna idag igen! Tror det är 4 gången på en veckas tid! Så blir det när man ingen annan mat har hemma, och man varken har orken eller tiden till att åka och handla. Så dom kommande dagarna läre bli väldigt mycket hämt mat, och det har man inte riktigt råd med, men det får bli så dom kommande dagarna. Imorgon har jag inte med mig någon lunch till skolan så jag blir tvungen att köpa lunch på skolan eller om jag och cimen åker och äter någonstans.

På fredag ska jag och cimen luncha på Hammars eller banken eller Mariannes innan vi båda två åker hemåt till våra familjer :)

Och imon kväll till middag läre bli nån hämtmat också tror ja, för det är ingen lönt att köpa en massa ingredienser till att laga något eftersom jag åker och blir hemma i en månad i Småland sen. Då ligger ändå allting bara och blir gammalt i kylen.

 

Tror btw att min morfar ringde mig tidigare på mobilen, men jag kände inte igen numret så jag vågade inte svara. Men det är inte ofta att morfar hör av sig, så vi får se om han ringer någon mer gång igen eller kanske hör av sig någon av dom kommande dagarna.

 

Idag försov jag mig, jag skulle visserligen inte iväg på någonting, men jag sov längre än vad jag hade tänkt. Så jag gick upp vid halv 12, hade egentligen tänkt gå upp kring 9, 10 tiden. Men då gjorde jag lite lunch , korv och makaroner. Sen har jag tvättat idag, bäddat med nya rena sängkläder i sängen, gött!, duschat, lagat lite kycklingpanna till middag, pratat med mamma och pappa på telefon, pratat med cimen, pratat en liten sväng med tyrone tidigare i eftermiddag. Han ligger och sover nu. Och sen har jag försökt läsa lite lite i boken ”vår trygghet”

Om en halvtimme börjar bonde söker fru :)

Då blir det till att titta på det, sen får vi se vad som mer händer.

 

Tråk att inte kunna prata med sin pojkvän, för han ligger och sover, och har gjort det sedan klockan 1, och lär sova tills imorgon, så får höras med honom först imon kväll när jag kommer hem ifrån mitt professions seminarium.

Lite trist att inte kunna få höras med honom:(

Men men.

 

Inget mer att tillägga där, jag hoppas att alla ni andra har det bra

Kram/ Fia


2010-10-26
 21:59:45

Tisdag :)

Ahhh! Cimen har fått sin praktikplats inom IFO! Vilken jävla lyckost hon är då! :)

Avundsjuk på den biatchen!;)

Haha, men väldigt glad för hennes skull också :) jag kommer jue ställa så mycket frågor till henne hur hon har det och vad hon har fått vara med om osv :)

Kommer ju typ vara lika engagerad i hennes praktik som i min egna, bara för att jag är såå intresserad av IFOs verksamhet!:)

Men jag ska jue också vara med om nåt jätte spännande! För jag ska vara inom barn och ungdomspsykiatrin! :)

Men jag önskar jag också få vara inom IFO nån gång innan utbildningen slut! För det verkar också så jävla intressant!

Jag tror att Cimen kommer jue få kunna vara mer delaktig i IFO verksamheten tror jag och få se mer och sådär än vad jag kommer kunna få på barn och ungdomspsykiatrin kan jag tänka med. Även om det är väldigt mycket sekretes belagt även på IFO givetvis! Men men :)

Så spännande för oss båda två!:), och shiet vad glad jag blev för hennes skull då!:)

Haha!

Sen hoppas jag att jag kan få luncha med gumman på fredag innan vi båda två åker hem till våra familjer! Vi ses ju inte på en månad sen! Men ingenting är säkert ännu. Imon vet vi om vi kommer kunna luncha på Fredag ! Beroende på när Cimen tänker åka och hur det blir med bilen och sådär. Om hon måste vänta in Ciya tills han slutat jobba och han sen ska köra henne eller om hon ska ta bussen eller så. För sen blir ju hon också hemma i en månad, så då kan inte hon ta bilen själv hem, för den behöver ju Ciya sen! Och det är ju dessutom hans bil:P

 

Mm det var det:)

Jag har varit grymt trött idag så det har inte alls blivit så mycket plugg gjort som jag velat. Känns som musten gick lite ur mig efter förra veckan och veckan innan det, även om det samtidigt kändes som att jag började komma igång lite där med!

Så kommer nog inte hinna klart med alla böcker tills på fredag, och det känns dumt emot studiegruppen eftersom vi sen ska sammanfatta ihop nåt kring alla böcker och sen redovisa det. Men jag hoppas jag hunnit läsa mycket mer än det jag gjort nu i alla fall tills på fredag, men imon har jag tvätt tid med, och det brukar ta lite tid och fixa med det, och sen måste jag handla, det är sällan min kyl och min frys är så tomma som dom är nu, har typ ingen mat hemma. Så nånting måste jag ju ändå leva på imorgon och torsdag och fredag innan jag åker hem till småland :)

På torsdag ska jag åka och hämta min lampa som jag beställt, bli 600 kronor fattigare!:P

 

Igår var jag och shoppade skor btw måste jag säga! As fina skor!:) e så nöjd! :)

Lite höga i klacken, det roliga var att jag sa till cimen både innan och efter att jag köpt skorna att (precis sånna här samma klack och typ modell köpte jag förra vintern och dom kunde jag inte gå i, men vafan, och dom här kommer jag säkert heller inte kunna gå i då, men dom är ju så snygga) :P

Hehe, föll för dom pladask när jag såg dom och testade dom, så dom vat ju tvungna att köpas!:)

 

Typ som jag föll dig dig Tyrone pladask när jag såg dig!;) och det vat jag också tvungen att ha! ;P och jag fick det! :)

Jag och älskling har haft väldigt seriösa diskussioner idag, och haft sista tiden faktiskt! :)

Till och med min älskling har börjat anamma det där med att diskutera och reflektera !:)

Haha, jag har dålig inverkan på honom;)

 

Neej nu ska jag fortsätta disken, sen ska jag tvätta bort mitt smink och fundera på om jag ska avsluta med en ansiktsmask! Känner att jag behöver fräscha upp hyn lite! :)

Sen tror jag om klockan inte blir på tok för sent att jag ska avsluta med en stekt äggmacka och ett glas oboy ! :)

Mm det blir gött!:)

 

Fick btw ett mail ifrån Martha idag, min morbrors fru som jag inte haft kontakt med på flera år. Jag mailade henne för några dagar sedan, och allt var bra med henne. Tänk vad deras barn har blivit stora redan och jag har inte fått vara med om deras uppväxt, Pauline den yngsta har jag inte ens träffat :(

Det känns lite tråk. Och nu finns det inte mycket tid till att åka och hälsa på dom i Stockholm heller när jag pluggar så mycket, om dom ens vill ha dit mig vill säga. Men det blir nog trångt att bo där, dom har ju knappt plats för sig själva i deras lilla lägenhet.

Jaja, men det får bli en plan lite längre framöver kanske. Just nu prioriterar jag högt Tyrone, att få komma hem till honom så fort jag kan:)

Det är det som är det viktigaste för mig just nu! Och jag kom till insikt idag att mitt liv kretsar mest kring honom nu för tiden :)

Skulle jag beskriva mitt liv nu och vad som är mest inkluderat i det så skulle det bli (Tyrone)

För Tyrone är mitt liv, han är viktigast, det är han tankarna går till, men jag har inget emot det! :)

Så är det när man älskar någon och delar sitt liv med någon :)

Jag hoppas att jag är en lika stor del av hans liv! :)

Men nu måste jag springa!

Hat gött! :)

Tjing! :)


2010-10-23
 15:47:43

lördag

vem har sagt att livet ska vara lätt?
men vem har sagt att livet ska vara svårt hela tiden?

2010-10-22
 13:44:28

Så var det fredag igen :)

 

 

Heej heej bloggen! Nu var det ett tag sedan jag bloggade! Har varit fullt rulle i mitt liv senaste tiden! Och jag har även hunnit varit hemma i Småland en sväng, kom tbx i förgår efter att ha varit hemma i 5 dagar :)

Nu ska jag vara i Falun fram tills på Fredag :) sen åker jag hem på fredag eftermiddag till Småland igen:), för att vistas dör i en månad framöver för att göra min praktik. Sen åker jag tillbaka till Falun igen en sväng i början av December innan jag tar ”jul lov” och åker åter igen hem till Småland :)

 

Dagarna sen jag kom tillbaka till Falun eller egentligen även dagarna under tiden jag varit hemma i Småland har varit häktiska! Fullt upp med en himla massa läsning! Läsning av 6 böcker, fast för min del blev det ur 4! Och skrivit 4 reflektionsprotokoll.

Så jag hade inte så mycket tid avsedd för familjen och pojkvän när jag var hemma. Men så blir livet ibland. Bara gills läget. Sen jag satte mig på tåget hem från Småland tills idag så har jag i stort sätt vuxit fast med böckerna! Jag har nog pluggat egentligen konstant förutom när jag ätit, duschat, eller pratat i telefon eller sovit!

Natten tills igår avslutades med att jag satt uppe och lusläste! Morgondagen igår började med att jag lusläste och skrev protokoll, sen bar det iväg till seminarium. 2 stycken intensiva seminarier. Där man var tvungen att hålla riktig fokus. Sen hem och lusläsa igen fram tills natten! Sen upp idag tidigt, iväg på två seminarier igen där man också var tvungen och hålla ett väldigt bra fokus! Nu har jag kommit hem, och sitter nu och pustar ut lite i min soffa, tillsammans med lite buenos och cappuccino :), guu vad skönt att ha den här veckan avklarad! Och torsdagens och fredagens seminarier avklarat framförallt!

 

Jag har inte ens hunnit titta över schemat inför vad som komma skall nästa vecka ännu! Men nu ska jag bara tillåta mig själv pusta lite innan jag tar tag i vad som ska göras tills nästa vecka! Men jag kommer dock fortsätta att läsa i böckerna, speciellt det böckerna som vi hade till våra seminarier men som man inte skrev reflektionsprotokoll på. Tänkte att dom kan vara bra att läst igenom inför tentan sen. + att jag faktiskt är lite intresserad av att läsa dom också, för det ligger i mitt intresse det böckerna tar upp. Dock väljer jag väl inte att sätta mig med böckerna och läsa ifall bättre, roligare alternativ dyker upp. Men nu har jag ändå inge för mig, och det kan vara bra för förebyggande syfte att läsa lite i böckerna och få bra grepp om dom inför tentan, för då sitter lite redan i ryggmärgen och i huvudet när man sitter ned med tentan, man behöver inte ta sig igenom hela böckerna för å hitta svar på frågorna. Även om man kommer behöva bläddra i böckerna för å hitta svar givetvis! Ja det har varit intensivt, men på ett sätt är det också skönt, för då känner man att man gör det man ska! Att man är igång! Och att man gör någon nytta! Och det är en skön känsla! Och att vi presterar något! Det är jätte viktigt att få känna ibland!

Och då har man rätt att berömma sig själv genom att sitta i soffan i alla fall en kort stund och bara pusta ut, utan att man måste slänga upp böckerna och ha bredvid sig samtidigt som man dricker sitt kaffe eller sin cappuccino, utan jag kan sitta med min cappuccino i lugn och ro vid datorn eller vid tv:n och dricka färdigt innan jag sätter igång med läsningen! Skönt!, haha låter säkert rätt dtrygt:P, men sånt är uppskattning när man är student! Att bara få sitta ned och hinna dricka en kaffe utan att samtidigt sitta med datorn med någon skrivuppgift eller sitta med boken eller kollegieblocket bredvid sig:P

 

Ibland undrar man varför man valt detta stressiga liv?:P

 

Idag annars efter seminariet har jag hunnit slängt i mig lite lunch.., men bara lite. Försöker att inte äta så mycket alla gånger. Sen har jag rengjort handfatet på toan, det var behövligt kan jag säga! Det var alldeles brunt i hela handfatet efter min brunkräm och så! Så det var skönt att få det skinande rent:), vat dessutom lite tvungen att rengöra det ändå eftersom det kommer hit en vaktmästare snart och tittar på mitt handfatt, men samtidigt var det somsagt välbehövligt :), ringde vaktmästare innan, på Andreas mobil, men det var en annan som svarade, men han sa att han skulle komma förbi här nu om några timmar redan idag, närmare bestämt efter klockan halv 2, och det är klockan nu. Så det är ju skönt att dom tar tag i det så snabbt! Fast det känns lite jobbigt och invänta att få hem någon hit som ska ordna när man är trött och så och bara känner inte för att vara trevlig och social, för det måste man jue vara när man får hem folk:P, men samtidigt blir det väldigt skönt att få bukt på det där jäkla handfatet någon gång! Om dom nu kan få det den här gången! Tror jag fixat de 3, 4 gånger nu med den här gången. Hoppas att den här vaktmästaren är lite mer redig än Andreas så det blir ordentligt gjort någon gång!

 

Sen får jag inte glömma bort att jag ska hämta min lampa på stan som jag beställt efter ! icke glömma! Påminn mig!:P, annars undrar dom vart jag tagit vägen någonstans om jag inte hämtar den snart eftersom jag beställt efter den.

 

Btw. Jag måste säga en sak om seminarium, alltså jag blir så klyven! Seminarium är samtidigt väldigt lärorikt och bra, samtidigt som det är jävligt segt och drygt, men seminarierna är ju till för att man ska känna att man själv fattat det man läst rätt, och att det faktiskt finns fler än jag som tänker som jag gör :)

Det blir liksom som en bekräftelse som kan vara bra att ha tänker jag :)

Och jag känner att jag redan börja föra mig annorlunda i talspråk efter att varit tvungen och sitta och resonera på ett akademiskt sätt och talesätt efter 4 seminarier på 2 dar!:P, haha ”yrkesskadad” och mer sånna kommer vi att bli! Vi kommer tala ett nytt främmande språk när vi är ”utskrivningsklara” härifrån:P, haha ..

 

Ikväll blir det kräftsoppa för hela slanten!:)

Jag var egentligen inte så sugen på det när jag köpte det igår, men det var den rätten som jag hade som mest länge sen i Falun, så det fick bli det, för jag är trött på allt annat, och orka inte engagera mig i något nytt.

Vet inte om jag orka göra kräftsoppan sen, men jag får banimej bara ta tag i mig själv och göra det sen! Jag vet inte hur många gånger jag köpt ingredienser och lagt i kylen som jg tänkt laga nånting av och sen har det inte blivit av och så har dom bara legat i kylen och blivit gammalt och sen har man varit tvungen att slänga det! Helt meningslöst! Och nästan så man mår lite dåligt när man tänker på att det finns dom som inte får mat alls! Och här står jag och slänger saker som inte ens är öppnade som har gått ur datum! Nä det är faktiskt riktigt illa! Det vill till sig en förändring där på det området!

 

Ikväll blir det idol, varvat med att plugga lite, kanske brodera lite, eller göra något armband eller nåt!:), vi får se vad jag känner för:P

 

Städningen skulle jag behöva börja ta tag i lite idag i alla fall.. golvet är smutsigt och det behövs dammas här! Tror jag ska fixa lite med det:)

Så har jag varit väldigt duktig idag med seminarier och städning och allt! Och ordnat så att vaktmästaren kom hit och fixade handfatet och allt! Aa det är positiva saker med mig själv idag! Tror man ska börja skriva sånna här listor på dagens bra saker, för att man ska träna sig i att berömma sig själv och se saker hos sig själv som är bra! Faktiskt en bra grej som är så enkel att göra och som inte tar någon tid för att stärka ens självkänsla lite! Inte för att jag gör det:P, men borde vara en bra grej att göra tycker jag :)

 

Aa och nästa vecka blir det professionsseminarie! Ingen lust alls.. så segt dom dagarna, långa dagar med! Men då får man kanske se lite nya ansiktet på nya socialarbetare, fast vet inte om man kommer tänka på det så mycket, eftersom man knappt känner igen alla andra socialarbetare ifrån dom andra terminerna ifrån tidigare, även om man kan känna igen en del.

 

Annars somsagt vet jag inte hur schemat inför nästa vecka ser ut, ska kolla över det.

Men nu ska jag avrunda för nu har jag skrivit ett hyfsat långt blogg inlägg.

Jag hoppas att alla får en skön och avkopplande helg. Då man kan vila ifrån all stess!

Tvättning kom jag och tänka på i samband med att jag skrev det här:P, jag måste boka tvätt tid och tvätta:P

 

Måste bara tillägga en sak som jag reflektera över idag!:P, det är faktiskt helt otroligt, man sitter och läser en hel jäkla bok i stort sätt i alla fall, blad för blad när jag gör det, och man tar in en massa information och det upptar en massa tid, och sen när man sätter sig ned för och visa de kunskaper man har om boken, ja då ska man skriva en a4 sida av en hel bok man läst:P, a..ja

 

Men men ha det bra alla :)

Stor kram!


2010-10-16
 13:48:31

det är lördag :)

Hej hej bloggen! Idag e jag rädd för att det inte kommer bli mycket tid över till plugg!
igår var jag igång redan klockan halv 12, och kunde därför träffa Tyrone redan klockan 7, och då hade jag hunnit läsa klart en bok som skulle läsas, och gjort mig iordning. Men nu känns tiden knappt! Om jag ska hinna träffa tyrone lite nu ikväll också! Och det vill jag! Detta är sista kvällen under den här tiden som jag är hemma som vi kan vara uppe lite längre och mysa, sen går tyrone i skolan nästa vecka och jag måste upp jag med och plugga! Så vill ha denna lördag kväll tillsammans med honom.

Får istället gå upp hyfsat imorgon, eller i alla fall lägga mer tid på att plugga imorgon!

Ute skiner solen och det ser ut att vara ett riktigt härligt höstväder! Det hade varit skönt att få tagit en promenad runt sjön en sån här dag! Men jag kände att tiden inte riktigt räckte till!

För övrigt: inga speciella planer idag. Göra mig iordning snart. Och sen se hur mycket plugg jag hinner med innan Tyrone kommer hit. Tänkte jag skulle träffa honom kring 6, 7 tiden. Så vi får lite tid tillsammans :)

Hade inte så mycket intressant att komma med idag så jag tror jag avrundar där!

Idag blir det alltså skrivning av protokoll av boken ”focus på barn familj och nätverk” om jag hinner.

Och imorgon förhoppningsvis om jag hunnit klart med protokollet på den boken så kan jag påbörja läsningen i boken ”vad hjälper,  vägar att ta sig ur psykiska problem” typ :P

Ha en bra dag alla!:)

Kram/ Fia


2010-10-15
 12:48:56

Det är fredag :) och jag är hemma i Småland :)

Heej heej bloggen :)

Nu sitter jag hemma i småland i mitt kära hus och skriver :)

Egentligen har jag inte tid för å blogga, för jag borde sitta och sträckläsa fram tills jag ska duscha och sen träffa älskling igen. Men eftersom att mitt nätverk inte fungerar, utan det funkar bara på pappas dator och han nu är ute och går med mollsan på en promenad så passar jag på att blogga, eftersom att jag kommer ändå sedan inte kunna fly plugget och logga in på mitt internet i alla fall! Och pappas dator  kommer att vara upptagen eftersom att han måste sitta och jobba på den!

Så det gäller att passa på!

Det var jätte mys att träffa pojkvännen igår igen såklart!:) och givetvis även mamma, pappa och djuren!

Men speciellt Tyrone ;), Jag njuter av varje minut tillsammans med dig! Och saknar dig så fort du är ifrån mig! :(

Nu är du iväg en stund för å hjälpa Danne med flytten och för att jag ska hinna plugga lite! Jag hoppas att jag hinner läsa klart nästan hela boken i alla fall så att jag sen kan koppla av lite ikväll och koppla bort lite stress! Att jag vet att jag betat av en bok i varje fall! Sen måste jag skriva protokoll på den med!

Sen 3 böcker kvar! Jaa! (Y), som jag både ska ha läst och skrivit protokoll på tills mitten av nästa vecka. Sen var det ju det där med att läsa någon annans protokoll med! Och sen läsa ytterligare 2 böcker till! Fast dom ska vi inte skriva protokoll på! Alltså sammanlagt 6 böcker på en vecka! Jag vet inte hur lärarna har tänkt! Att vi ska gå in i vägen eller något!? Men men.

Nu har jag precis mailet min mormor och sen min handledare i Falun och talat om att jag kommer att göra min praktik här hemma i småland:)

Nu känner jag mig rätt nöjd med allt jag behövde göra vid datorn! Så nu ska jag återgå till en stunds pluggande nu innan lunch :)

Hoppas att alla får en fin dag ute i det fina höst vädret!:), jag och älskling kommer eventuellt gå ut och äta ikväll, mys!:) och sen bara ta det lugnt och mysa framför tv:n, så som planen ser ut som nu i alla fall! Jag hade gärna vellat hunnit gå förbi mammas affär idag och se vad hon har fått in för något nytt, och hon har ju även gjort om lite i butiken. Men det får bli en annan dag då jag har mer tid!:)

Ha det bra alla.

kram


2010-10-13
 15:05:34

onsdag :)

Jag har suttit och tittat på Lisebergs hemsida över jul på Liseberg :)

Fyfan vad mysigt det verkar vara !:)

Jag och Noomi hade pratat förra julen tror jag det var om att åka dit, hon hade varit där tidigare, fast jag har aldrig varit där men har länge velat åka dit! :) men det blev aldrig av att vi åkte :(

Som många av dom som känner mig vet så älskar jag allt som har med julen att göra:)

Jag tycker det är den mysigaste högtid över hela året :)

Och jag älskar doften av glögg, och alla ljus och alla jul lampor som dekorerar stadens gator :)

Och vad är då inte mysigare än att åka till jul i Liseberg tillsammans med sin pojkvän :)?

Och få dela den upplevelsen ?:)

Jag är säker på at det kan bli en hur mysig resa och upplevelse som möjligt! :)

Få gå hand i hand där bland snön och all jul dekoration och hela parken är upplyst :)

Jag hoppas att det blir av att vi åker :)

Sen kan man äta middag på restaurangen barken viking. Då man äter sin middag  i en båt ute på vattnet :)

As mysigt :)

Det skulle vara så mysigt att bara få dela allt det med Tyrone :)

Nu har jag förhoppningsvis något att se fram emot :)

Man behöver det när man pluggar så mycket och har en massa i huvudet.

 

Det ska dessutom bli himla mysigt att få fira julen tillsammans med tyrone i år:)

Vi kommer fira för sig med våra familjer också, men sen kommer vi vara tillsammans senare på eftermiddagen/kvällen, och det blir mys :)

Och att få fira in det nya året tillsammans med älskling :)

Stå och kyssas under en fyrverkeri himmel :)

Allting blir så underbart när man är två :)

Och får dela allt med någon :)

 

Sen efter jul och början av Januari då jag fortsätter min termin då har jag gått halva min utbildning :)

Och sen är det inte långt kvar tills älskling och jag får påbörja vårt liv tillsammans på alvar!:)

Ca 5 månader kvar då tills jag får sommarlov :) och åker hem :)

Sen när det är dags för min 5 termin att börja så åker vi nästan tbx tillsammans :)

Tyrone kommer någon vecka efter mig :)

Och då får jag alltid ha honom i min närhet <3, sen går nog tiden fort tills jag blir färdig med min utbildning och får komma ut i arbetslivet med jätte spännande yrken! :)

Och sen kan vi påbörja alla våra planer som jag och Tyrone har tillsammans! :)

Förhoppningsvis blir det också en resa tillsammans med Tyrone till sommarn!:)

Det skulle också vara otroligt mys! :)

Få åka iväg och göra sånna mysiga saker tillsammans med den man älskar är underbart!:)

Tänk och få gå ut en ljummen kväll och sätta vid en restaurang vid havet :)

Och sen efteråt sätta sig vid vattnet tillsammans i varandras famn och avnjuta en drink. :)

Jag hoppas att vi kan åka :)

Men ingenting är någon garanti, men jag hoppas :), för det hade varit hur mysigt som helst att få dela sånna upplevelser med dig! :), jag vill dela en massa fina stunder tillsammans med dig! :)

 

Jag älskar dig Tyrone :) nu och för alltid i mitt liv <3


2010-10-12
 16:22:17

praktik inom barn och ungdomspsykiatrin! :)

Ahhhh!! Jag har fått min praktik plats inom barn och ungdomspsykiatrin inom landstinget i Nässjö! Fyfan fatta roligt!! Och jäkligt intressant! :)

Ja är riktigt taggad! Längtar! :)

Visst blir det en hel del tidiga månar och så och långa dagar, men det är det värt!:)

Ska bli riktigt spännande faktiskt!:)

Min handledare jag ska följa lät riktigt frän! :) så det blir nog bra:)

1 november ger vi oss ut på praktik och sen är vi där en månad framöver!

Sen när vi är klara är det nästan jul och dags att åka hem igen för julfirande!:)

Så det blir mycket tid framöver nu tillsammans med familjen :)

Det blir nice!:)
så bye bye Falun ett tag framöver!:)

Och hej småland!:)

Fan gött! :)

 

För övrigt: vi skrev färdigt vår studiegruppsskriv uppgift idag! Känns as nice! Ha det överstökat!:) och jag kände att jag hade fått ett jäkligt bra grepp om skam kapitlet! Och drev på en massa vi skulle skriva om det! :)

Och det tog typ upp de mesta av allt vi skrev!:)

Så det känns bra att ha något att komma med och bidra gruppen! :)

 

Nu är det dags för nya böcker! Har inte hunnit titta än på vilka böcker det e! ska göra det sen!

Men tror dock att det blir lite mindre plugg idag och desto mer imorgon.

Måste komma i sängs tidigare ikväll. Känner att jag börja bli sjuk..

Riktigt varm i pannan, jäkligt trött! Sjukligt trött har jag varit nu i två dagar! Mina ögon orkar inte hålla sig vakna och jag ser allting i kors och tvärs och helt suddigt!

Så tror min kropp behöver återhämta sig och få lite sömn!

 

Kan inte släppa att jag ska vara inom barn och ungdomspsykiatri, det är precis vad jag vill! Det ska bli så jäkla roligt!! :)

 

Hoppas nu jag inte blir för sjuk tills jag ska sitta på tåget och åka hem till småland.

Det hade varit jobbigt att sitta sjuk där när det är så lång resa :(

Och jag måste laga mat idag också, jag känner att jag inte direkt har några krafter till det. Min kropp e helt uttömd på energi. Men jag känner att jag måste! Nu har jag handlat med till å laga mat. Så bäst jag gör det så inte det ligger i kylen och blir dåligt som det mesta bruka bli som jag sen får slänga! Det känns inte rättvist att göra så när man vet att det finns dom som inte ens får mat!

 

Pratade med mamma innan och hon var också jätte glad över att jag skulle få göra min praktik i Nässjö!:)

Det blir dock lite pengar att lägga på bussen.. en 500 lapp eller något sådant kan jag tänka mig! Men det kanske det är värt!:)

 

Och på Torsdag ska jag hem och träffa föräldrarna och molls !:) ska bli mys! :)

 

Har inte mycket mer att förtälja just nu!.. pannan e kokhet och jag mår illa, på snudden till kräkfärdig! Men men..

Hoppas alla har en bra dag! :)

Kram / Fia


2010-10-09
 22:01:18

Lördag

Nedräkningen har börjat. Tills den mest betydelsefulla dagen i min tillvaro inträffar! Jag får träffa Tyrone!

Nu är det söndag, måndag, tisdag, onsdag, och sen Torsdag! :D då jävlar smäller det! :)

 

För övrigt. Mer taggad i den här nya kursen, men ändå inte tillräckligt taggad! Alldeles för mycket läsning på så kort tid har vi! Så jag kommer inte hinna allt!

Visserligen kanske jag prioterar lite illa ibland också. Kunde sitta och läsa nu, men istället unnar jag mig själv att sitta framför tv:n en stund en lördag kväll, är inte det acceptabelt ore what!? Fast det kanske beror också på hur mycket man fått gjort under dagen! Imon har jag tvätt tid med som tar upp större delen av min dag! Det blir sånt jäkla spring!

 

Och usch nu sitter jag och äter onyttigt! Egentligen är jag inte sugen, det är bara för att det är Lördag liksom, att jag känner att då måste man ju nästan äta något gott. Sen ska jag försöka, noter att jag skrev (försöka) att inte dricka cola och äta onyttigt i veckan! Kanske bara acceptabelt en vardag i veckan till och börja med, för att inte vara för hård emot mig själv!;), men jag kan varken lova mig själv eller någon annan att jag kommer lyckas!

Usch jag känner mig så äcklig och fet just nu! Och ingenting gör jag åt det heller, precis samma sak som mitt plugg. Jag skulle kunna göra någonting åt att jag inte ska hamna efter så mycket! Läsa! Men ändå väljer jag lite bort det också!:S, jag vet att jag funkar lite konstigt, och jag får bara själv lida för det i slutändan. Men men! Har i alla fall lagat mat ikväll, och det var länge sen jag gjorde, så ett litet + till mig kanske!? :P

 

I morse vaknade jag av världens gulligaste sms ifrån Tyrone :), sånt värmer verkligen! Och kan göra ens dag! :), men det var inte slut där. Klockan 11 någonting ringde blomsteriket och frågade ifall jag var hemma för jag hade fått blommor.

Jag vat helt ställd! Det är inte varje dag man får det :)

Så jag vat ju jätte nyfiken, dom skulle komma vid 12 tiden, och va här strax efter 12! Så jag kunde ju inte koncentrera mig på å läsa, för jag var så nyfiken på blommorna och vem som kan ha skickat dom :)

Jag hoppades givetvis på tyrone, för det skulle jag uppskatta som mest !:)

Men man vet aldrig liksom:P,

 

Sen när blommorna kom så var det en jätte fin stor bukett med jätte fina rosor! Och grönt! Och jag vat så rörd! Och så glad ! :)

Och så låg det en lapp i där det stod ( jag älskar dig )

Alltså att sånna saker kan göra en så fruktansvärt glad! :)

Det uppskattas verkligen enormt mycket! :)

Man känner sig speciell och verkligen uppvaktad och älskad! :)

 

Ett + i kanten till dig Tyrone ;)

Jag älskar dig så otroligt mycket! :)

 

Jag har faktiskt inte så mycket spännande och skriva. Utan det händer ungefär samma saker i mitt liv hela tiden:P

Mormor har åkt in på sjukhuset idag :(, det vat dock mindre roligt :(, den här gången var det hjärtat. Stackaren, hon har haft så mycket nu sista tiden. Inte nog med att hon brutit höften och måste leva med en massa special saker i vardagen för att kunna röra sig och klä på sig, och har massa hemtjänsthjälp, nu hjärtat också! :(

Ska ringa till henne imorgon, fick ett nummer av mamma.

Nu tänker jag avrunda :)

Jag hoppas att alla har en bra Lördag :)

kram


2010-10-08
 14:07:46

Då var det fredag igen :) veckorna går så fort

Shiet idag var ett under:P, jag vet inte vad det var för fel på mig:P?

När klockan ringde tjugo i 7 så hoppade jag upp ur sängen medetsamma, och det mina vänner kan jag säga inte är likt mig!:P

Men då han jag också allt jag skulle hinna med :) och det var skönt!

Kul upplevelse, att få uppleva det någon gång :)

:P

 

Åkte med cimen in idag till seminariet. Var med i hennes grupp tillfälligt, för att jag inte hittade dit. Så då hoppade jag in i hennes grupp, så jag kunde åka med henne och notera vägen dit! Nu tror jag att jag vet ungefär hur jag ska åka :)

Hoppas i alla fall.. så nu vet jag det tills nästa gång! Men tråk att jag ska vara i en annan grupp nästa gång när jag kom in i den här gruppen nu. Men men..

Maria Fernström våran lärare var inte med på seminariet. Så det var rätt gött att vi studenter bara satt och kunde prata fritt om det vi ville inom det området vi hade att prata om givetvis :)

Så det var lite soft sådär.

Jag var visserligen inte spänd innan seminariet trots att jag inte kunnat läsa engelska boken.

Men att maria sen inte var med var ju ändå en lite lättnad ändå:P

Så vi gick igenom dom olika kapitlerna i engelska boken.

Men fyfan vad trött jag var sen när vi hade suttit 40 minuter. Då ville man bara ha en säng att gå och lägga dig i!:P

Men jag klarade i alla fall mig. Tog en cappuccino där sen med som gjorde att jag skulle vakna till lite. Nu sitter jag och dricker cappuccino igen, dagens 3:dje cappuccino :P

Och så sushi till Lunch :)

Jag lever i lyx !:P

 

Ikväll funderar jag och cimen på donken. Och om inte cimen kommer hit så kanske jag åker till donken i alla fall.. för nu har jag inte planerat någon mat inför ikväll! Utan imon däremot ska jag laga lite riktigt mat!

Var och handlade idag efter seminariet!

Men ikväll blir det sega! Donken känns ju inte allt för nyttigt! :P , men det är fredag! Och jag vill bara ta det lugnt sen ikväll efter att jag hade tänkt sitta ned nu i några timmar och plugga, då har jag ingen större lust att stå och laga mat till mig själv en fredags kväll.

Utan det blir donken mat och en mys kväll framför tv.n och idol i min ensamhet förmodlingen:P

Cimen hade både ont i tänderna och öronen och nacken idag !

Så hon skulle hem och ta Alvedon och gå och lägga sig:P

 

Helgen ser rätt lugn ut för mig för övrigt.

Blir plugg och på söndag har jag tvätt tid.

 

Btw. Nu har jag ringt och mailat det flesta ställena i eksjö om praktikplats. Förstår inte varför det ska vara så svårt att få tag i en praktikplats där!? Så.. just nu ser det inte så ljust ut! Jag inväntar ett mail ifrån Tommy som har hand om LSS.

Så vi får väl se då. Ska även maila enhetschefen på psykiatrienheten, och se om han hör av sig nästa vecka och se vad han säger.

Tycker bara det är dåligt! Hur ska vi studenter få en inblick i den verksamhet vi vill jobba inom om dom inte ens tar emot studenter, och framtida kollegor inom det yrket!

 

a..ja på torsdag iallafall går tåget mot Småland och mitt kära Eksjö och min kära pojkvän :)

Obs obs. måste boka tåg biljetten med.

 

Nu ska jag avrunda. Men jag hoppas att alla har en bra fredag ! :) och att ni får en trevlig fredags kväll:)

Kram/ Fia


2010-10-06
 15:39:53

onsdag

Guu vilken tid det tar när man själv måste ordna praktikplats. Det upptar en himla massa tid ifrån sina studietimmar! Idag har jag exempelvis bara suttit och engagerat mig kring min vfu. Och inte kommit igång med läsningen ännu! Men det är viktigt för mig att jag får tag i en praktikplats i Eksjö, därför måste jag priotera det också. Det är ju faktiskt snart dags! 1 november ska vi ut! Så nu har jag varit i kontakt med en massa olika personer och skickat ut mail osv. Ska skicka över lite vfu uppgifter till enhetschefen över psykiatriska enheten som jag precis suttit och letat fram och tagit ut det övergripande syftena osv.

Jag som hade tänkt kommit igång med middagen tidigare idag med osv.! men det lär nog bli den samma gamla vanliga sena middagstiden för mig!

Ska in i duschen också och fixa mig iordning!

För imorgon ska man upp och träffa Malin tidigt. Så lika bra att duscha och så idag så hon inte behöver vänta så länge imorgon när vi ska ses. För hon går ju upp klockan 6 på månarna hon:P

Men vi får la se ifall det är nån lönt att ses också då, det beror lite på hur mycket vi båda hunnit läsa idag och sätta oss in i uppgifterna som vi ska lämna in!:S

Idag har i alla fall en bunt böcker kommit som jag förmodligen hämtar imorgon. Känns inte som tiden räcker till idag. Men vi får la se!

Så jag har ca en halv dag på mig att ta igen 200 sidors engelsk läsning som ska vara färdigläst tills på fredag! Ser det ljust ut för mig eller!?:P, nä skulle inte tro det!

Får ta igen den läsningen sen! För vissa kapitel ska ju ändå läsas för att kunna klara tentan sen! Men engelsk text är så svårt! :(

 

Pappa ringde mig nyss på telefonen så jag fick en liten pratstund med honom:)

Han var på väg hem till Sverige igen :)

Han har varit i Tyskland:)

På mässa..

 

Snart ringer nog Älskling på telefonen för han har slutat skolan nu :)

Så ska prata med han lite innan han går och lägger sig. För han har varit uppe hela natten inatt och tänker gå och lägga sig tidigt idag.

Det är så han gör :P

Mm!

 

Annars är det väl inte mycket om händer idag. Duscha, laga mat, plugga

Hoppas att ni får en bra dag!

Kram/Fia


2010-10-04
 17:50:10

Måndag

Tack Malin för att du finns! Hade du inte ringt idag på morgonen och frågat om den engelska boken så hade jag aldrig kommit i tid till föreläsningen! Jag var så trött i morse så måste stängt av alarmet i sömnen! :S

Jag borde komma i sängs tidigare idag faktiskt, men det blir jue inga problem om Tyrone lägger sig tidigt, för då finns det ändå inget att göra sent på kvällen, fast jag bruka ofta bli sent i sängs bara för att jag måste ta tag i dagens disk och massa annat innan jag lägger mig, och tvätta bort smink och allt som tar tid.

I varje fall…

Idag hade vi introduktion i den här kursen med Maria Fernström.

Och då fick jag det bekräftat att seminarium den 15 och 16 stämde just inte! Vilket var mest sannolikt, eftersom det har aldrig hänt att vi haft seminarium en Lördag tidigare, då en Lördag inträffar den 16. Men man vet ju aldrig riktigt hur dom tänker visserligen?:P

Men det var inget seminarium då i alla fall, vilket gör att ja nog skulle kunna åka hem en sväng till småland då:)

Jag tror studiegruppen bara skulle träffas över typ 1 timme, 1, 5 och diskutera kurslitteratur och föreläsningar under vecka 40, 41 och göra ett litet reflektionsprotokoll och lämna in. Och mina kommentarer kan jag ju skriva ned i ett mail och bara maila över till Jossan, Cimen och Malin isånafall. Eller prata med dom på telefon. Så tror att det är ingen större fara. Hade varit värre ifall det var någon större uppgift som man var tvungen att bearbeta tillsammans med sin studiegrupp en längre tid! Då hade det blivit lite knivigare att åka hem. Men däremot så kommer jag ha en himla massa plugg när jag åker hem! För vi har himla mycket läsning!! Ska typ läsa en bok varje vecka, mer! Och sen skriva ett reflektionsprotokoll om boken och besvara massa frågor om boken! Så jag har pressen att ligga i även fast jag är hemma! Får ha disciplin på mig och gå upp och plugga jag med när Tyrone går upp till sin skola! Och verkligen få massa gjort, så vi i alla fall kan få större delen av helgen tillsammans till att få bara mysa! Men jag har en tendens att få lite, lite gjort när jag åker hem till småland!

Men nu får jag ta tag i det bara och ändra på det!

För det kan faktiskt vara lite skönt för mig att få lite miljöombyte, och få träffa mamma och pappa också och hunden, och framförallt Tyrone :)

Sen och få äta amazing taste mat och så, det är ju värt det:P haha !

Hade en fundering på å vara kvar här ändå i Falun eftersom jag ändå förhoppningsvis kommer hem en hel månad sen i november och gör min praktik om jag får tag i plats. Men kanske skönt för mig å komma hem ändå och få miljöombyte somsagt när jag ändå kan!

Visserligen är det väldigt mysigt när Tyrone kommer hit också och vi kan få vara själva :)

Men han kanske kan komma sen ändå nån helg innan jag har min praktik ifall han vill :)

För han hade ju ändå tänkt åka ifall jag inte kunde komma hem :)

Men aa.. det får vi se:P

 

Idag har vi i varje fall haft föreläsning om sociala problem, vad är ett socialt problem? Varför uppstår sociala problem?, hur påverkar sociala problem samhället, och tvärtom hur kan samhället skapa sociala problem, vilken ontologisk status har sociala problem, hur existerar sociala problem, konstruktionism av sociala problem, vi pratade om epistemologi, pratade om dålig självkänsla och stämplingsteorin. Jag tycker ändå att jag hängde med rätt så bra faktiskt idag :) och det är en skön känsla :)

Dessutom var jag kvar på en hel föreläsning :)

Stolt* jag vet inte när det hände senast :P?

Dock har jag inte kunnat plugga ännu jätte mycket sen jag kom hem, men det är för att jag varit tvungen att ringa en massa viktiga telefonsamtal, + att jag försökt lägga ned lite energi på vart jag ska göra min praktik vilket också måste göras! Speciellt om jag är mån om att fixa en praktik plats i eksjö. Sen har jag rensat min kyl idag !:P, handlat, och pratat med mamma och Tyrone på telefon :)

Cimen ringde en sväng också:)

Nu ska jag duscha. Få se om jag hinner med någon mer läsning ikväll. Ska föröka att inte komma i sängs allt för sent idag, så att jag kommer upp imorgon!

Imon har vi 3 timmars föreläsning, 09.00- 12.00, då vi ska gå igenom den engelska boken som jag ännu inte fått!

Men jag hämtade boken pespektiv på sociala problem idag som pappa hade skickat till mig, som jag nu snart ska börja läsa i. Sen är det bara att invänta resten av böckerna!

Jag har konstaterat att det blir en väldigt tuff kurs! Med mycket seminarier och studiegrupps uppgifter och seminarieuppgifter, och mycket läsning!

Men jag ska försöka vara taggad! Och göra så gott jag kan! Hoppas jag kan ha kvar det här Goet!

 

Nu ska jag avrunda så jag hinner med allting :)

Hoppas alla har haft en bra dag !:)

Kram!


2010-10-03
 13:37:13

:'(

På svaga ben trevar jag mig fram.., men frågan e hur länge till? Dom är så sköra så att jag snart känner att dom kommer vika sig och sedan faller jag ihop för att sedan tyna bort på marken! En stor klump innanför bröstet..

Och hjärtat känns mycket tyngre att bära..

Jag undrar hur mycket man orka uthärda!??


2010-10-02
 13:05:06

Lördag

Så.. nu har jag gått upp ur sängen.. känner mig på skit konstigt humör idag:P

Har pratat med jocke och mamma på telefon idag. Mamma dock bara en kortis hon jobbade jue! Jocke höll på å bygga ihop en dator :P

Pappa var på lantmännen.

Så lite koll har jag på min familj i varje fall :P

 

Mamma ville plocka svamp idag, men det var tydligen inge bra väder, så dom skulle nog inte ut i alla fall.

Jag har inga som helst planer för dagen alls. Cimen kunde inte komma hit sen trodde hon

Så.. det blir till å sitta själv i min ensamhet :)

Ganska van nu faktiskt:)

Men det e inge skoj.

Pojkvännen ligger och sover! Så honom kan man inte prata med! :(

Typ som vanligt..:P

 

Jag passade på att göra sittupps idag för jag har fått för mig att jag ska börja träna snart:)

Klarade 13 stycken sen fick jag ont i magen :P

E det bra eller?:P

 

Missade stan idag för jag försov mig! Jag hade verkligen i alla fall vellat ta nån runda i helgen eftersom vi ändå är lediga, tänkte vi kunde ta en runda jag och cimen imon men hon kunde inte då. Och hon tycker inte det är kul å gå på stan söndagar heller.

Så något stan blev det inte den här gången! Får la se om man hinner nåt i veckan trots att den nya kursen har startat!, behöver nämligen inskaffa mig lite nytt till garderoben! Men jag får la skylla mig själv om jag väljer att ligga och sova istället! Men jag e jue så himla trött! Nu vet jag inte vad jag ska göra? Det går bara skit på tv också! Ska la se om jag har nåt att äta ifrån frysen! Har väldigt dåligt med mat hemma nu och e himla trött på å laga mat!

Sen får vi la se vad man ska hitta på!?? Helt nollställd.

Bara sitta här antar jag.

Hoppas ni andra som läser detta får en lite mer givande dag :P

kram


2010-10-01
 21:06:07

tenta idag..

Tenta skrivning idag i 5 timmar.

5 timmar tar fan på en! Jag har inte ens suttit ned så lång tid på en enda föreläsning i den här kursen hittills. Och inte suttit ned i 5 timmar och pluggat heller. 5 timmar har man ju tentat förut. Men nu var det ett tag sedan, så man var lite ovan. Hjärnan la av efter 2 timmar liksom:P, och jag började bara bli otålig och rastlös. Efter 2 timmar var jag liksom färdig med först frågan. Bara 4 frågor kvar, och i varje fråga var det givetvis en massa delfrågor, och frågorna var jävligt långa! Väldigt svåra frågor måste jag säga! Trodde Hans-Erik skulle göra det lite lättare för oss:(, men neej!

Jag fick i alla fall tenta :), utan att behöva vänta också :)

Bara det att lilla tenta vakten pikade mig lite så fort jag kom in i tentasalen(Y), det är jue roligt :P

Inte för jag att blev förvånad:P, men det kostar ju inte att vara lite trevlig, eller i alla fall att låta bli att vara otrevlig:P

Sen nu helt mör, matt, uttömd på energi efter tentan sitter jag bara här och fördriver mina timmar. Skönt å bara liksom pusta ut! Nu är man ledig imorgon och på söndag. Skönt på ett sätt, men har ingen och vara med, det är dock trist när man ändå är ledig och inte ens har nånting att plugga inför! Ännu tristare är det jue då att inte få spendera sin tid tillsammans med sin pojkvän :(

Det suger verkligen!

Det gör mig riktigt less :(

 

Har inget å se fram emot mer än tills man får träffa pojkvännen igen. Men det sura är att man ses ju då så kort tid, och sen är väntan lång igen! :(

Det börja tära på mig. Hoppas det här året går fort nu! :(

 

Nästa vecka börjar socialt arbete! Tagga tagga tagga! Nu kan jag inte köra på fler tentor!

Så nästa gång jag sätter mig ned på en tenta blir det riktig press!

Har visserligen inga böcker än inför nästa kurs!:S, fattas två! Och resten kommer i mitten/slutet på nästa vecka. Så blir likt förbannat att man hamnar lite efter i den kursen direkt! Men sen får jag fan köra gasen i botten! Resten av kursen, för nu jävlar!!

 

Nu ska jag kolla in en smyck sida på Internet och se om jag kan trösta mig med att beställa nånting fint :)

Nu vettifan vad han över mig sysslar med för något:P? känns som om han ligger och knackar i golvet eller nåt!? :P, skumt!

 

Usch känner mig fet också dessutom! Jag har blivit mycket bättre på å äta sen jag kom tillbaks till falun! Dock blir det oftast lite fel mat och ibland inte mat alls utan istället nåt sött! Vilket inte är bra! Har så dåliga vanor här i falun! :(

Förstår inte!? Är inte sån när jag är hemma i Eksjö! Men det är så lätthänt här! För man har så tråkigt! Och inget å göra! Å då äter man :P (Y), så är det med de! :P

 

Mm!! Nu har jag inte mycket mer att säga tror jag inte :P

Ha en skön kväll och en bra helg :)

kram
  Namn: Sofia
  Ålder: 22år
 


    Bloggen ses bäst i Mozilla Firefox
RSS 2.0